Boek
Nederlands
Soms lijkt het alsof de wereld kapot is en lijken de problemen te groot om op te lossen. Maar iedereen heeft het in zich om een verschil te maken. Met een beetje vertrouwen en met wat hulp van een vriend of vriendin komen we een heel eind. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar
Onderwerp
Hoop
Titel
Ooit, ergens
Auteur
Amanda Gorman
Illustrator
Christian Robinson
Vertaler
Gershwin Bonevacia
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Something, someday
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2023
[32] p. : ill.
ISBN
9789000391080 (hardback)

Besprekingen

Een warm prentenboek over hoop en hulpvaardigheid. Soms lijkt het alsof de wereld kapot is. En lijken de problemen veel te groot om op te lossen. Maar iedereen heeft het in zich om een verschil te maken. Met een beetje vertrouwen en soms wat hulp van een vriend of vriendin is iedereen in staat om lichtpuntjes te vinden in deze ingewikkelde wereld – en om iets te veranderen. Zelfs de kleinste gebaren kunnen een grote impact hebben. In vertederende, sfeervolle stijl geschreven. Met vriendelijke, collage-achtige illustraties in een donker kleurenpalet. Vanaf ca. 4 jaar. Amanda Gorman (1998) is een Amerikaanse dichter en spoken-word artiest. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Amanda Gorman

Amanda Gorman (Los Angeles, 7 maart 1998) is een Amerikaans dichter.

Biografie

Amanda Gorman groeide op in Los Angeles in een katholiek gezin. Ze werd samen met haar tweelingzus door haar moeder opgevoed. Tot haar puberteit had ze last van een spraakgebrek. In haar jeugd las ze het werk van de dichter Toni Morrison en wilde ze schrijfster worden. Op haar zestiende publiceerde ze haar eerste dichtbundel The One for Whom Food Is Not Enough. Ze deed met haar gedichten mee aan lokale wedstrijden en werd tot Youth Poet Laureate of Los Angeles uitgeroepen in 2014. Drie jaar later werd ze de allereerste National Youth Poet Laureate. Ze studeerde sociologie aan de Harvard-universiteit.

Ze kreeg in 2021 wereldwijd bekendheid door de voordracht van haar gedicht The Hill We Climb tijdens de inauguratie van president Joe Biden.

Na het optreden bij de presidentiële inauguratie tekende Gorman een contract als model bij…Lees verder op Wikipedia