Dvd
Nederlands
Het auteurskoppel Bastiaan en Esther leidt voor de buitenwereld een droomleven, maar de depressies, angsten en onzekerheden van Bastiaan drukken steeds zwaarder op hem en Esther.
Titel
Toen ik je zag
Regisseur
Ben Verbong
Naar het werk van
Isa Hoes
Acteur
Noortje Herlaar Egbert-Jan Weeber
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2023
Speelduur
113 min.
Aantekening
Nederlands gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372016541

Besprekingen

Voor de buitenwereld leidt acteurskoppel Esther en Bastiaan een droomleven. Allebei razend populair, de ene na de andere rol spelend, een idyllische boerderij waar ze met hun twee kinderen wonen en nog altijd stralend verliefd. Maar er is een kant van hun leven die maar weinigen zien. Ver weg van de camera’s hebben de depressies, angsten en gekmakende onzekerheid waar Bastiaan mee kampt een steeds grotere impact op hem en hun relatie. IMDb score 6,9/10, Moviemeter 3/5.

Over Ben Verbong

Ben Verbong (Tegelen, 2 juli 1949) is een Nederlands regisseur. Na zijn studie aan de Nederlandse filmacademie (1970-1974) maakte hij enkele korte films De vitusdans en De verleiding. Zijn eerste avondvullende bioscoopfilm, Het meisje met het rode haar (naar het boek van Theun de Vries), won de prijs van de filmkritiek in 1981. Sinds 1997 werkt Verbong ook in Duitsland. Hij maakte er zes bioscoopfilms en een groot aantal televisiefilms. Verbong is getrouwd met de choreografe en theaterwetenschapper Jacqueline Knoops.

Varia

  • Willem Jan Otten draagt zijn boek Het museum van licht (essays over film) op aan Ben Verbong, "mijn eerste gids door Filmland".
  • Verbong werkte in veel van zijn Nederlandse producties samen met acteur Coen van Vrijberghe de Coningh, namelijk in de films De Kassiere en De onfatsoenlijke vrouw, de theatervoorstelling Saltimbank<…Lees verder op Wikipedia