Een verlegen tiener op zomervakantie ervaart de vreugde en de pijn van de jonge volwassenheid wanneer hij een onwaarschijnlijke band smeedt met een ouder meisje.
Onderwerp
Adolescentie
Titel
Falcon lake
Regisseur
Charlotte Le Bon
Naar het werk van
Bastien Vivès
Acteur
Joseph Engel Sara Montpetit
Taal
Engels
Uitgever
Cherry Pickers, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
106 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Gebaseerd op de graphic novel Une soeur van Bastien Vivès Ondertiteling: Nederlands, Frans
ISBN
9789493316300

Besprekingen

De 13-jarige Bastien en de 16-jarige Chloé brengen hun zomervakantie door met hun families in een huisje aan het meer in Quebec, waar een spook zou rondwaren. Ondanks het leeftijdsverschil vormen de twee tieners een speciale band. Voor Bastien, die er klaar voor is zijn ergste angsten te overwinnen om een plek in Chloé's hart te kunnen bemachtigen, wordt deze vakantie een turbulent doch centraal moment in zijn jonge leven. IMDb score 7,5/10, Moviemeter 3,6/5.

Over Charlotte Le Bon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Charlotte Le Bon (Montreal, 4 september 1986) is een Canadees actrice, model, televisiepresentatrice en illustratrice. Ze kreeg in Nederland en Vlaanderen bekendheid als Ana in de film The Promise.

Filmografie

  • 2016: Proyecto Lazaro - Elizabeth
  • 2016: Le Secret des banquises - Christophine
  • 2016: Bastille Day - Zoé Naville
  • 2016: Iris - Claudia
  • 2016: Anthropoid - Marie Kovárniková
  • 2016: The Promise - Ana
  • 2015: The Walk - Annie
  • 2014: Yves Saint Laurent - Victoire Doutreleau
  • 2014: Libre et assoupi - Anna
  • 2014: The Hundred-Foot Journey - Marguerite
  • 2013: La Stratégie de la poussette - Marie Deville
  • 2013: L'Écume des jours - Isis
  • 2013: Le Grand Méchant Loup - Natacha
  • 2013: La Marche - Claire
  • 2012: …Lees verder op Wikipedia