Haar ontdekking van een afgezaagde hand uit een Brussels kanaal brengt Kiki, gespecialiseerd in forensisch duiken, in een reeks van heftige gebeurtenissen.
Titel
Ritueel
Regisseur
Hans Herbots
Naar het werk van
Mo Hayder
Componist
Merlijn Snitker
Acteur
Marie Vinck Geert Van Rampelberg
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
118 min.
Aantekening
Vlaams gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Gebaseerd op Ritual van Mo Hayder
EAN
8719372016633

Besprekingen

Filmthriller. Kiki is een duikster van de civiele bescherming, gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. IMDb score 6/10, Moviemeter 3/5.

Over Hans Herbots

CC BY 2.0 - Foto van/door anna Hanks from Austin, Texas, USA

Hans Herbots (Antwerpen, 13 mei 1970) is een Vlaams filmregisseur.

Herbots regisseerde verschillende televisieseries, zoals Flikken, Sedes & Belli, Urbain, Zone Stad en Vermist

In 2001 verscheen zijn eerste, in het Engels gesproken, langspeelfilm Falling (film) naar de gelijknamige roman van Anne Provoost, met onder andere Koen De Bouw, Alice Krige en Jill Clayburgh.

Daarna draaide hij Verlengd weekend in 2005, met Jan Decleir, Wouter Hendrickx en opnieuw Koen de Bouw.

In oktober 2006 ging Windkracht 10: Koksijde Rescue, zijn derde langspeelfilm, in première. Die film is ook uitgekomen in Nederland, en verkocht aan onder andere China, Japan, Noord-Amerika en Latijns-Amerika.

In februari 2010 kwam Bo in de zalen, een film gebaseerd op Het Engelenhuis van Dirk Bracke. 'Bo' won in juli 3 prijzen op het Internationale Filmfestival van Giffoni, in Italië, en werd geselect…Lees verder op Wikipedia