Boek
Nederlands

De kerstwens

Katherine Rundell (auteur), Emily Sutton (illustrator), Jenny de Jonge (vertaler)
Theo is op kerstavond alleen thuis. Hij ziet een vallende ster en wenst dat hij vrienden had om hem gezelschap te houden. Even later komt de kerstversiering in de boom tot leven en belandt hij in een groots kerstavontuur. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Wensen, Vriendschap
Titel
De kerstwens
Auteur
Katherine Rundell
Illustrator
Emily Sutton
Vertaler
Jenny de Jonge
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One christmas wish
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
62 p. : ill.
ISBN
9789021042343 (hardback)

Besprekingen

Een sprookjesachtig verhaal over een jongen die in een groots kerstavontuur belandt. Op kerstavond is Theo alleen thuis met zijn oppas en ziet hij een vallende ster. Hij wenst dat hij vrienden heeft om hem gezelschap te houden. Kort daarna komt de kerstversiering in de boom tot leven en belandt Theo in een avontuur met een hongerig schommelpaard, een engel met smeltende vleugels, een roodborstje dat niet kan fluiten en een roestige tinnen soldaat. Zachtaardig, lichtvoetig en meevoerend geschreven. Met gedetailleerde kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 jaar. Katherine Rundell (Kent, 1987) is een bekende Britse schrijver. Haar werk wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Katherine Rundell

Katherine Rundell (Pembury, 1987) is een Engelse auteur en academicus. Ze schrijft voornamelijk kinderboeken. Veel van haar boeken zijn in de prijzen gevallen. Zo won haar boek Rooftoppers uit 2015 een Blue Peter Award en de Waterstones Children's Book Prize. Haar boek The Explorer won in 2017 de Costa Book Award voor het beste kinderboek.

In 2022 schreef Rundell haar eerste biografie. Het boek Super-Infinite: The Transformations of John Donne over de Engelse dichter John Donne viel meteen in de prijzen. Ze won hiermee de Best First Biography Prize (Prijs voor beste debuutbiografie), uitgereikt door de Britse Biografieclub.

Jeugd en studie

Rundell is geboren in Kent, maar groeide grotendeels op in Zimbabwe, waar haar vader diplomaat was en haar moeder docent Frans. Op haar veertiende verhuisde het gezin naar Brussel.

Ze voltooide haar bachelorstudie aan St Catherine's College, Oxford i…Lees verder op Wikipedia