Boek
Nederlands

De burn-out paradox : geschiedenis van een ongrijpbare maatschappijziekte

+1
De burn-out paradox : geschiedenis van een ongrijpbare maatschappijziekte
×
De burn-out paradox : geschiedenis van een ongrijpbare maatschappijziekte De burn-out paradox : geschiedenis van een ongrijpbare maatschappijziekte

De burn-out paradox : geschiedenis van een ongrijpbare maatschappijziekte

Beschouwing van de burn-out als maatschappelijk fenomeen, waarbij wordt ingegaan op tegenstrijdigheden in definities en wat burn-out ons kan leren over de tijdsgeest en over onszelf.
Onderwerp
Burn-out
Titel
De burn-out paradox : geschiedenis van een ongrijpbare maatschappijziekte / Mattias M. Van Hulle
Auteur
Mattias Van Hulle
Taal
Nederlands
Parallelle titel
De burn-outparadox
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2023
222 p. : grafieken
ISBN
9789052402598 (paperback)

Besprekingen

Een boek over burn-out vanuit sociologisch perspectief. Het boek onderzoekt de paradox van burn-out, een fenomeen dat medisch gezien geen ziekte is, maar toch veel mensen uitput en wijst op een maatschappelijk probleem. Van Hulle biedt inzicht in hoe het concept van burn-out is ontstaan en hoe het is uitgegroeid tot een maatschappelijk fenomeen met epidemische proporties. Het boek belicht ook de tegenstrijdigheden rondom de definitie van burn-out en wat het ons kan leren over de tijdsgeest en over onszelf. Intelligent en in heldere stijl geschreven. Met enkele zwart-witillustraties. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep. Mattias M. Van Hulle is socioloog. In 2022 behaalde hij een PhD aan de Vrije Universiteit Brussel.