Boek
Nederlands

Papa, ik mis je

Mireille Geus (auteur), Evy Van Guyse (illustrator)
+1
Papa, ik mis je
×
Papa, ik mis je Papa, ik mis je
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als je een ouder verliest, voel je van alles: wanhoop, woede, verdriet, gemis… Maar uiteindelijk blijft de liefde, samen met de herinneringen. Dichtbundel over het verwerken van het verlies van een ouder, met schilderachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Papa, ik mis je
Auteur
Mireille Geus
Illustrator
Evy Van Guyse
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, copyright 2023
60 p. : ill.
ISBN
9789047715207 (hardback)

Besprekingen

Een ontroerende, fraai geïllustreerde dichtbundel voor kinderen over het verwerken van het verlies van een ouder. Mireille Geus schreef voor deze bundel gedichten vanuit het perspectief van een kind dat geconfronteerd wordt met het ergste dat hem of haar kan overkomen: de dood van een ouder. In de loop van de gedichten komen de verschillende stadia van rouw aan bod: van het ongeloof tot de wanhoop, de woede en het verscheurende gemis. Maar uit alles spreekt uiteindelijk dat wat achterblijft: de herinneringen en de liefde. De gedichten zijn in warme, beeldende stijl en herkenbare taal geschreven. Met sprekende, schilderachtige illustraties in matte kleuren. Voor jonge lezers vanaf ca. 10 jaar. Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een internationaal bekroond Nederlands jeugdboekenschrijver, met onder meer een Gouden Griffel op haar naam.

Over Mireille Geus

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een Nederlandse schrijfster en schrijfcoach. Ze debuteerde in 2016 met de roman 'Een makkelijk kind' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Haar ca. dertig jeugdboeken verschenen in tien verschillende landen en haar jeugdboek Big werden bekroond met de Gouden Griffel in 2006. In april 2019 verscheen haar tweede autobiografische roman 'Madame Jeanette' bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Voordat Mireille kinderboeken schreef, schreef ze toneelstukken voor kinderen en teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze schrijft boeken voor verschillende jeugdboek uitgeverijen zoals Uitgeverij Zwijsen, Maretak, Lemniscaat, Gottmer en Leopold. Haar eerste kinderboek was Virenzo en ik, gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar vertelde. Het werd bekroond met Vlag & Wimpel. Met Big, haar tweede boek, sleepte ze de Gouden Griffel 2006 in de wacht. Ook werd Big genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008 en werd het vert…Lees verder op Wikipedia