E-boeken lezen op je eigen toestel

Leen vanaf nu gratis e-boeken via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.
De gebruiksvriendelijke app laat je toe e-boeken te lenen op jouw eigen tablet, smartphone, computer of e-reader.

e-boeken promo banner

Zo werkt het:

1) Download de app of gebruik de cloudLibrary website

• Smartphone/tablet: download de cloudLibrary app via de Apple App Store of Google Play Store
  • Computer: bezoek de cloudLibrary website

• Selecteer je taal: Nederlands. Tik op het scherm om door te gaan.
  • Selecteer uw land: Belgium
  • Selecteer uw provincie/regio: E-boeken Vlaanderen en Brussel (kies hier dus niet jouw provincie!)
  • Selecteer uw bibliotheek: de Bib

End User License Agreement, Terms of use en de Privacy policy > klik op 'Akkoord'.

2) Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen?
Dan heb je wel een computer met internetverbinding nodig om de e-boeken te ontlenen en om ze via een tussenweg (Adobe Digital Editions) op je e-reader over te zetten. Maak gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Veel leesplezier!

De collectie

Als lid van de bib heb je toegang tot ruim 4000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken, van vlot leesbare fictie  tot non-fictie voor volwassenen. We stelden een selectie samen van vlot leesbare fictie en non-fictie voor volwassenen. Voornamelijk Nederlandstalige titels, maar ook Engelstalige. Je vindt er altijd een goed boek.

Uitleenvoorwaarden

Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Geen boetes mogelijk dus!

Is de titel die je wil lezen niet beschikbaar? Dan kan je een reservatie plaatsen. Zo kan je tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

Heb je vragen over deze dienst?

Duik in de handleidingen:

Vragen of problemen? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.