Lid worden

Als lid gaat er een wereld aan boeken, strips, cd’s, dvd’s en luisterboeken voor je open. Je kan dan gratis internetten en gebruikmaken van alle bibliotheekdiensten. En dat niet alleen: als lid krijg je een voordeeltarief wanneer je een lezing of workshop wil bijwonen.

Iedereen kan lid worden van de bibliotheek. Inschrijven en lenen gebeurt met de elektronische identiteitskaart (e-ID of Kids-ID).
Wie geen elektronische identiteitskaart heeft, krijgt een lenerskaart. Inschrijven kan aan de infobalie (Lobby) van de bibliotheek tijdens de openingsuren. Het lidmaatschap is persoonlijk.

Lidgeld:

  • < 18 jaar: gratis
  • > 18 jaar: € 5 per jaar

Bij inschrijving krijg je een brochure met alle afspraken. Op verzoek ontvang je de volledige versie van het bibliotheekreglement. Jouw inschrijving houdt je akkoord met dit reglement in. Lees hier ook de privacyverklaring na.

Als lid van de Blankenbergse bibliotheek kan je ook terecht in de bibliotheek van Zuienkerke.


Automatische verwittiging bij einde lidmaatschap

Loopt jouw lidmaatschap ten einde? Dan word je automatisch verwittigd per e-mail op de eerste dag van de maand waarin jouw lidmaatschap vervalt.

Kom even langs aan de infobalie om je abonnement met een jaar te verlengen. Vervolgens kan je jouw lidgeld aan de betaalautomaat afrekenen. Zo kan je blijven gebruikmaken van ons aanbod en kan je ook online blijven verlengen en reserveren via Mijn Bibliotheek.

 

Lenen

Uitleeninfo

Tabel materialen


Kosten

Materialen ontlenen is gratis.
Om e-boeken te lezen moet je wel een e-reader van de bibliotheek ontlenen (dat kost € 1 per uitleenbeurt).

Inleveren 24/24 uur

Er is een inleverschuif (links van de inkompoort) die je toelaat om buiten de openingsuren de ontleende bibliotheekmaterialen terug te bezorgen.

Telaatgeld

Breng je de ontleende materialen te laat terug? Dan betaal je een boete van € 0,20 per stuk per dag.

Opgelet!
Vermijd telaatgeld met onze 'nooit meer te laat service’. Geef je e-mailadres op en wij attenderen je er vóór het verstrijken van de uitleentermijn op dat je de ontleende materialen moet verlengen of inleveren.

 

Verlengen

De uitleentermijn van ontleende materialen (uitgezonderd e-boeken) kan verlengd worden. Verlengen voegt 4 weken toe aan de leentermijn.
De maximale uitleentermijn van een (luister)boek, een strip, een tijdschrift, een cd of een dvd is 8 weken (56 dagen).
Voor een taalcursus is dat 18 weken (126 dagen).

Verlengen kan via Mijn Bibliotheek worden gedaan. Dat is uiteraard ook mogelijk in de bibliotheek, aan de zelfuitleenbalie.

Kosten

Verlengen is gratis.

Opgelet!
Verlengen is niet mogelijk als het door jou ontleende materiaal door een andere gebruiker gereserveerd is.

 

Reserveren

Je kan een titel die uitgeleend is - een (luister)boek, strip, tijdschrift, cd; taalcursus of dvd - reserveren. Dat kan je vragen aan een infobalie in de bib of van thuis uit doen via de reserveerknop in de catalogus. Ook niet uitgeleende werken kan je reserveren.

Afhandeling

De bibliotheek verwittigt je er telefonisch of per mail van wanneer je reservatie klaarstaat.
Je hebt twee weken de tijd om de reservatie op te halen.

Kosten

Reserveren kost je 1 euro per item. 

 

Een boek, cd, dvd… uit een andere bibliotheek aanvragen

Zoek je een boek, een film,… die wij niet in onze eigen collectie hebben?  Dan vragen wij de gewenste titel voor jou aan in een andere bibliotheek.
Gebruik hiervoor dit aanvraagformulier 
of vraag ernaar aan een infobalie.

Afhandeling

Je wordt ervan op de hoogte gebracht wanneer je de aangevraagde titel kan afhalen. De uitleentermijn is vier weken (kan niet verlengd worden).

Kosten

Zo’n aanvraag kost € 1.

 

Mijn Bibliotheek

Wil je gebruikmaken van de online diensten van de bibliotheek? Dat kan met de toepassing Mijn Bibliotheek.

Met Mijn Bibliotheek kan je de uitleentermijn van ontleende materialen verlengen, reserveren en reservaties opvolgen, bijhouden wat je al allemaal hebt geleend;… én heb je toegang tot het digitale Gopress-krantenarchief en tot de interactieve Fundels (prentenboeken en eerste leesboekjes).

Belangrijk

De eerste keer dat je Mijn Bibliotheek wil gebruiken moet je je aanmelden en een profiel aanmaken. Volg hiervoor het stappenplan.