Ook tijdens de grote vakantie kan je kind ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale prentenboekjes en leesboeken van Fundels. Ideaal om even tot rust te komen na een zomerkampje, om je kind educatief bezig te houden op weg naar de…

Lees verder

Het Lokaal Bestuur Blankenberge zal een Diensthoofd Bibliotheek (B4-B5) aanwerven voor onbepaalde duur.

Lees verder

Ontdek het bibprogramma 2019-2020

De bib pakt voor het seizoen 2019-2020 opnieuw uit met een rijk en uitnodigend programma. Het aanbod aan activiteiten en diensten illustreert de ambitie van de bibliotheek om zich te profileren als een belevingscentrum.

Lees verder

Bezoekersrecord in Blankenbergse bib

De werkingsresultaten van 2018 laten zien dat de bibliotheek van Blankenberge niet langer de uitleenplek is van weleer, maar meer en meer geëvolueerd is naar een studeerplek, een ontmoetingsruimte en een belevingscentrum.

Lees verder

Bib krijgt uitstekend gebruikersrapport

De Blankenbergse bibliotheek scoort uitstekend in het grootschalige gebruikersonderzoek naar het bibliotheekgebruik in Vlaanderen, dat in 2018 werd georganiseerd door de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie (VVBAD) in samenwerking met de onderzoeksgroep TOR van de Vrije Universiteit Brussel. De bibliotheek van Blankenberge krijgt bijna over de hele lijn betere cijfers dan vergelijkbare Vlaamse bibliotheken.

Lees verder
Bibwebsite tablet

Catalogus in een nieuw jasje

De bibwebsite zit in een nieuw kleedje. Het is nu de ideale plek om alles over de bib(collectie) en je eigen ontleningen te weten te komen. We zetten de belangrijkste vernieuwingen even op een rijtje.

Lees verder
Digi-Hulp

Nieuwe internetpc's in de bib

De bib kreeg gloednieuwe internetcomputers. Alle pc's werken met het besturingssysteem Windows 10.
De vertrouwde programma’s Word, Excel en PowerPoint zijn beschikbaar.

Lees verder